Blagotvorni dodir - IAIM PROGRAM ZA MASAŽU BEBA 

Masaža beba predstavlja blagotvorni dodir pun ljubavi. Masažu sprovode roditelji dok instruktorka pokazuje pokrete na lutki. Tokom ove masaže roditelji se povezuju sa svojom bebom, komuniciraju sa njom, dok se beba opušta, duže spava, bolje je raspoložena tokom budnog perioda, rešava probleme sa grčevima, gasovima, rastom zubica, itd.

Pokreti za masažu su spoj indijske masaže, švedske masaže, refleksologije i joge. Masaža je potpuno bezbjedna za bebe i namijenjena je bebama u periodu 0-12 mjeseci.

Benefiti masaže

Benefiti masaže za bebe su pospješivanje povezivanja roditelja sa bebom, poboljšanje verbalne i neverbalne komunikacije, razvijanje osjećaja sigurnosti i povjerenja, korisćenje svih čula, promovisanje osjećaja ljubavi, poštovanja. Masažom se stimulišu organi za varenje i krvotok, hormoni i imuni sistem, koordinacija i ravnoteža, razvoj mišića i rast. Beba se oslobađa grčeva, zatvora, bolova rasta i mišićne tenzije, neprijatnosti pri rastu zubića.

Masaža promoviše opuštanje kroz poboljšano spavanje, povećana elastičnost i mišićni tonus, regulaciju emocionalnih stanja, smirenost i mogućnost samoumirivanja, smanjenje nivoa hormona stresa.

Kako se odvija masaža?

Obuka obuhvata 5 susreta u trajanju od 90 minuta.

Svaki susret se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Na praktičnom dijelu se uče pokreti za masažu, a na teorijskom dijelu se obradjuju važne teme kao što su refleksi bebe, povezivanje, plač, kako prilagoditi masažu djetetu koje raste, razvojnim fazama, kako podržati djecu u stresnim situacijama i kako im pomoći da se nose sa istim. Obuke su grupne i individualne

Svi časovi su prilagođeni bebama. Dobrodošla su oba roditelja.

Šta je potrebno ponijeti na masažu?

Potrebno je ponijeti sa sobom 2 peškira i pelenu za jednokratnu upotrebu, dok ulja koja se koriste za masažu obezbjeđuje poliklinika.

PREDAVAČ

Edukaciju sprovodi Visoka strukovna babica, Marijana Bogavac, magistar primaljstva, IBCLC savjetnica za dojenje i IAIM instruktor za masažu beba. Marijana je babica sa preko 20 godina iskustva, tokom kojih je bila od ključne pomoći hiljadama trudnica širom Crne Gore.

CIJENA

Cijena obuke koja obuhvata 5 susreta u trajanju od 90 minuta je 150 €.

SPECIJALNA PONUDA U FEBRUARU
Za grupu koja počinje 15.02. se na program "Blagotvorni dodir" možete prijaviti po cijeni od 120 € (redovna cijena 150 €).

Za sve dodatne informacije i raspoloživost termina pozovite nas na 19808